A DTG Cement – ről

A DTG Cement Kft. 2005-ben alakult, működésünket 2006-ban kezdtük. A vállalatunk immár 14 éve folytatott fő tevékenysége a csomagolt cement gyártása, cement nagykereskedeleme és logisztikai tevékenysége.

Saját tulajdonú telephelyünk Debrecenben, a Vértesi utcán található 7 ha-os komplexum, amely egyedülállóan jól megközelíthető. A 4-sz főúttól néhány száz méterre, az M35-ös gyorsforgalmi út végétől 3,5 km-re, a 47-es főúttól 1,8-km-re található.

A DTG Cement Kft az ömlesztett cementet multinacionális, valamint független certifikált cementgyártóktól vásároljuk. A cementbeszerzést vagy vasúti, vagy közúti szállítással végezzük. Közúti szállítás esetén az árut vagy a telephelyünkre vagy közvetlenül a Vevő által megadott lerakóhelyre szállítjuk és értékesítjük. Vasúti beszállítás esetén a cement beszállítása a telephelyünkre történik.

2000 m rakodóhosszúságú saját tulajdonú iparvágányunk lehetővé teszi a korlátlan vasúti árufogadást és kiadást, beleértve az ukrán típusú vasúti vagonokat is. Telephelyünk rendelkezik a kiszolgáláshoz szükséges anyagmozgató gépekkel is. A kirakodást szolgáló rendszerünk a klasszikus Európai Unióban használatos eszközökön kívül még fel van szerelve egy különleges mély kirakodó rendszerrel, amely alkalmassá teszi az ukrán-orosz vagonok fogadására. Ebből kifolyólag cégünk rendelkezik Magyarország területén az egyetlen ilyen típusú működőképes rendszerrel, amely gravitációs kirakodást is kínál.

5000 m2-es zárt / fedett raktárunk, 9 000 m2-t meghaladó szilárd burkolatú szabadtéri tárolási lehetőségünk alkalmassá tesz bennünket a legkülönbözőbb anyagok kezelésére. 4 db silónk és az ahhoz tartozó berendezések ömlesztett áru (1,7 t/m³ fajtömegig) tárolását/kezelését teszik lehetővé számunkra. Ömlesztett cement tárolási kapacitásunk 4 000 tonna.

Az ömlesztett cementet a silókból zárt rendszeren keresztül elevátorral és egyéb pneumatikus berendezésekkel szállítjuk a csomagoló egységhez. A zsákos cement gyártó berendezésünk maximálisi kapacitása 25kg-os kiszerelésű zsákok esetén 1.200t/nap. A zsákolás és csomagolás a 2019-ben elvégzett beruházásoknak köszönhetően teljes mértékben automatizált.

A csomagolt cementet saját – DTG Cement– márkanevünk alatt hozzuk forgalomba.

A DTG Cement Kft. által beszerzett cement ömlesztett formában történő értékesítését a KKVJ Kft végzi, amely a DTG Cement Kft 50 %-os résztulajdonosa. A KKVJ Kft alapítói és meghatározó szakemberei már több mint 25 éves tapasztalattal rendelkeznek a cement és építőanyag nagykereskedelem területén. Az általunk beszerzett ömlesztett cement felhasználói túlnyomó mértékben betongyárak, betongyártó hálózatok, térkő és betonelemgyárak, poragyag gyártók, közmű és közút építő cégek. Partnereink között megtalálhatóak a legnagyobb hazai és a multinacionális tulajdonú cégek egyaránt.

A közelmúlt legfontosabb projektjei:

Az általunk forgalmazott cementek rendelkeznek a szükséges forgalomba hozatali engedélyekkel, minőségi bizonyítvánnyal és teljesítményigazolással. Mivel számunkra fontos szempont a minőség fenntartása, ezért rendszeresen független külső minőségtanúsító szervezet bevonásával ellenőrizzük a telepünkre beérkező cementeket.

A telephely kiszolgáló kapacitása 420 ezer tonna/év. A DTG Cement Kft. a piacon éves szinten kb. 550-600 ezer tonna cementet értékesít.

A DTG Cement Kft. másik tulajdonosa, a DTG Cement Kft. 50 %-át tulajdonában tudó CTR Holding Assets GmbH. A CTR Holding Assets GmbH korábban a cementgyártásban volt érdekelt, Szlovákiában a tornai cementgyárat működtette. A korábbi szakembergárda egy része a CTR csoportba tartozó Zeocem a, s. cég alkalmazásában áll, mely korábban cementgyárként működött.

A Zeocem a.s. sikeres a zeolit ​​alapú termékek gyártásában és továbbra is lehetősége van a jelenleg kihasználatlan cementgyártás folytatására is. A zeolitot korábban cement adalékanyagként használták granulált kohósalak helyett.

Az alkalmazott IT technológia, valamint SAP információs rendszer segíti cégünk áttekinthető gazdálkodását. A kis létszámú, mindenkori igényekhez illesztett szervezet garantálja a pontos vevőkiszolgálást, az ütemes szállítmányfogadást.

Stratégiánkat a hosszú távú vevői és szállítói kapcsolatok kialakítására, szakmai ismeretünk kiterjesztésére, tőkeerőnk kihasználására fókuszáljuk.

Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, így aktívan részt veszünk Debrecen város életében is, sporttámogatásokkal segítjük a látványsportok fejlődését.